miércoles, 15 de octubre de 2008

El "revival" de Google

La World Wide Web ha canviat moltíssim des dels seus inicis i més encara si tenim present que Internet no és una revolució de fa pocs anys. Queda molt lluny el meu primer ordinador que apenes tinc present, ni sabria dir exactament si la meva primera adreça de correu electronic era de yahoo o de hotmail, fa molt també de quan vaig començar a navegar amb el Netscape.

 Google ha sigut una peça clau d'aquesta evolució de la web. El buscador més potent ha deixat d'oferir únicament serveis de recerca d'informació a la xarxa i té darrere seu una sèrie de productes als quals la majoria hi accedim diàriament. D'alguna manera Google m'ha fet oblidar quin buscador utilitzava abans, reconec que el correu electrònic de hotmail està bastant oblidat i, amb el Chrome, l'Explorer ha mort definitivament.

 Google celebra 10 anys després de canviar el món de la informació online i ho fa posant a la disposició de tots els usuaris d'Internet una eina que permet buscar qualsevol concepte entre les pàgina web que existien al gener del 2001.



Així doncs, termes com Youtube, Ipod, Barack Obama o Rafa Nadal no apareixerien en aquest buscador de Google 2001 tal i com avui els coneixem. Aquesta eina tot i que no es tracta d’un simulador fidel de la web en aquella època, en pretén ser una representació molt aproximada ja que moltes pàgines web ja no existeixen i d’altres han estat modificades.

Per als més curiosos us passo el link del Google Search 2001 que estarà disponible tot el mes d’octubre. Com podeu veure el logotip és lleugerament diferent, és un d’aquells casos en que els canvis van a millor.

http://www.google.com/search2001.html

No hay comentarios: