viernes, 10 de octubre de 2008

The machine is us - Web 2.0

La "màquina" som nosaltres perquè entre tots en generem el contingut; alhora la "màquina" ens utilitza perquè tot ho generem a través de les seves eines.

La web 2.0 dóna un protagonisme a l’usuari, ara aquest té un paper actiu en el que no només pot llegir sinó que també és capaç de crear i modificar continguts sense la necessitat de conèixer-ne els codis. És precisament la facilitat d’aquestes eines el que ha portat a la proliferació dels blogs i altres plataformes. Amb la web 2.0 no només creem, també compartim i colaborem i això és el que ens fa enllaçar amb altres persones.

És interessant el fet de compartir coneixements i experiències entre usuaris però, tal i com es presenta en el video, aquesta era ens ha de fer replantejar moltes coses, entre elles la forma de comunicar-nos: plataformes com Youtube, facebook, fotolog, flickr, etc. han transformat les nostres relacions socials i han creat noves formes d'oci. 

D'altra banda, la ràpida accessibilitat a la xarxa  i, per tant, a les eines necessàries disposades de forma massiva em planteja altres qüestions com la qualitat de la web, la veritat o la falsedat.

No hay comentarios: